Øst-Sjællands
Flyveklub

Prøv at svæveflyve

Med en introduktionsflyvning hos Øst-Sjællands flyveklub i Faxe, får du en unik oplevelse i luften, som vil huskes længe. Du kan også købe et gavekort til en du holder af.

Flyvning med certificerede instruktører og piloter

En af de sikreste former for flyvning

Top moderne svævefly, som glider lige gennem luften

En uforglemmelig oplevelse med adrenalin og smukke udsigter

Bestil din oplevelse for livet i dag

4,9 stjerner fra 73 anmeldelser
Hør historierne fra + 0
andre introduktionsflyvninger

Jeg vil gerne sige tak for en helt ubeskriveligt smuk og fantastisk oplevelse. Tak til alle de frivillige, som gjorde oplevelsen uforglemmelig. En eneste lille ting: Det er alt for billigt.

Inge-Lise Hvid

Via Google

Teamet har styr på såvel sikkerhed som afvikling. De er super flinke og øser gerne ud af viden om stort og småt.

Christina Vornøe

Via Google

Fantastisk oplevelse. Begejstret medlemmer der fik det hele til at glide. Følte mig trygge hænder i luften med den kompetente og informerende luftkaptajn
Vil anbefale det til alle 

Gitte Boldt

Via Facebook

Flyveplads med en smuk beliggenhed. Klubhuset er helt fantastisk og udelukkende bygget af frivillig arbejdskraft.

Eigil Eierdal

Via Google

Fedeste oplevelse nogensinde. Rigtige søde og imødekommende mennesker. Skal helt sikkert prøves igen.

Aneta Sommerlund

Via Facebook

Hyggelige mennesker der brænder for deres sport. Jeg forstår dem godt efter to fantastiske flyveture med to dygtige piloter. Tak for en dejlig dag og en uforglemmelig oplevelse

Eva Raahauge

Via Facebook

Hvordan foregår svæveflyvningen?

Du møder op på den dag du har valgt da du tilmeldte dig. Du kan enten komme alene eller tage din familie med. Valget er dit!

Først får du en grundig introduktion/briefing om flyvningen, flyvepladsen, klubben og hvad du gør, hvis du har lyst til at blive svæveflyverpilot.

Derefter får du/i en rundvisning på hele flyvepladsen, i klubhuset og i vores hangarer.

Når du er blevet introduceret til svæveflyvning og vores klub, går vi samlet ned til startstedet, hvor flyene holder klar.

Nu er det tid til at flyve! Da der også er andre gæster på dagen, kan der forekomme ventetid på startstedet. Her er der masser af tid til at stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord og snakke med piloterne.

Giv dig selv eller en du holder af en oplevelse for livet - Køb en flyvetur i dag!

Svæveflyvning Sjælland

Svæveflyvning er en lydløs sport, så når flyene svæver af sted i himmelrummet over os, så opdager vi det slet ikke. 

Det er en helt særlig følelse at svæve rundt over jorden uden en motor til at holde sig i gang. Roen, naturen og udsigten er det, der fylder allermest, når du prøver svæveflyvning.

Svæveflyvning er en grøn sport, for når der ikke er nogen motor, er der heller ikke nogen udledning af Co2 fra svæveflyet overhovedet. 

Du kan altså tage en tur i svæveflyet uden at have dårlig samvittighed over for miljøet, og samtidig er du altså helt tæt på naturen, for når der ikke er nogen motor, kan du kun høre vinden omkring dig og mærke, hvordan flyet bevæger sig mellem de opadgående luftstrømme.


Hvordan flyver et svævefly uden motor?

Alle fly kan flyve uden motor, men svævefly er mere effektive og kan svæve længere og kan bedre stige i opadgående luftstrømme. Et moderne svævefly har f.eks. et glidetal på 50, hvilket betyder det kan flyve 50 km fra 1000 m højde. Til sammenligning har et motorfly et glidetal på 10 når motoren er slukket.


Hvordan kommer et svævefly i luften?

Der er flere måder, som man kan bruge, når man skal have luft under vingerne på svæveflyet. 

De 2 mest almindelige måder er:

Spilstart

Spilstart er den mest almindelige måde at få et svævefly i luften på. Her sættes en wire fast til flyet og i takt med at wiren rulles ind, stiger flyet. Når du bruger spilstart, stiger du til en højde på omkring 300-400 meter afhængig af vejret.

Flyslæb

Ved flyslæb spændes svæveflyet efter et fly med motor, som så trækker svæveflyet op til en aftalt højde, kobler det af og så svæver flyet videre selv. Flyslæbet giver svæveflyet mulighed for at komme højere op end spilstarten.


Køb et gavekort til svæveflyvning

Hvis det ikke er dig selv, som skal opleve den smukke udsigt og den hurtige acceleration, men derimod en du holder af, kan vi anbefale et svæveflyvning gavekort.

Med et gavekort til svæveflyvning, kan du give en unik gave, til personen der har alt. Et gavekort til svæveflyvning kan komme i flere forskellige varianter alt efter, hvilken form for svæveflyvning du gerne vil give et gavekort til.

Med et gavekort til svæveflyvning kan du både give en normal spilstart i gave, men også en 30 minutters flyvetur. Valget er dig, når det kommer til at give den perfekte gave.


Introduktion til svæveflyvning

Vi afholder løbende i sæsonen (fra maj-oktober) introduktionsflyvninger for interesserede.
Arrangementet varer 2-3 timer.

Under flyvningen sidder du med Danmarks bedste udsigt i et af vores tosædede fly, med en erfaren pilot ved roret.

Dette arrangement er for dig der vil finde ud af om svæveflyvning er noget for dig.

Vi starter med en fælles briefing i klubhuset, hvor du bliver orienteret om flyveklubben, uddannelsen til svæveflyvepilot og om sikkerhed på flyvepladsen.

Efter briefingen går du sammen med holdet til startstedet, hvor vores 2 sædede svævefly er opstillet. Du flyver med en erfaren pilot, der undervejs forklarer om hvad der sker og du kan få svar på alle dine spørgsmål. Efter 5-15 min (afhængigt at forholdene på dagen) lander du igen på flyvepladsen.

Efter arrangementet er du prøvemedlem i flyveklubben (inkluderet) i 1 måned, hvor du frit kan besøge flyveklubben på flyvedage og få svar på alle de spørgsmål der altid kommer.


Hvordan bruger jeg mit svæveflyvning gavekort?

Når du har købt dit svæveflyvning gavekort har du to år fra købsdatoen til at bruge det. Måden du bruger gavekortet på er ved at gå ind på vores bookingside, hvor du kan indløse dit svæveflyvning gavekort. Her kan du ud fra gavekortets værdi købe den tur du vil på. Med et svæveflyvning gavekort kan du vælge mellem alle vores forskellige typer af ture uanset om du helst vil have en spilstart, et flyslæb eller en tur i vores motorfly.

 


Sikkerhedsmæssige hensyn

Du må maks. veje 105 kg. inkl. tøj og sko. for ikke at overskride maksvægten angivet i flyenes håndbøger.

Du må ikke have indtaget alkohol inden flyvningen

 

 

small_c_popup.png

Hvad kan vi hjælpe med?