FLARM Radar

FLARM er et antikollisions instrument monteret i alle vores klubfly. FLARM udstyr i svævefly, slæbefly, helikoptere osv. sender løbende deres GPS position og højde og identifikations data. Disse data opfanges af andre fly som beregner og advarer om en evt. kollisionsrisiko.

De signaler som sendes mellem flyene kan også opfanges af antenner på jorden, og dermed vise flyets position på internettet. Resultatet er et kort med live tracking af svævefly som kan benyttes på computere, tablets og smartphones. Det virker også via flightradar24.com, da de også behandler FLARM data.

FLARM-netværket består af rigtig mange modtagere efterhånden, og da sendestyrken for FLARM blot er 1:10.000 af et transponder signal er rækkevidden også det meget kortere, ofte kun 40-60km i åbent landskab. Derfor kræves der mange modtagere på jorden for at dække så meget som muligt.