ØSFs historie

Da oldefar var ung og ØSF blev født - nu som e-bog

Henning Pedersen - i folkemunde Beton-Henning fordi han lever af at køre med en beton-kanon - har været drivkraften i at få lavet en jubilæumsdag, da ØSF fyldte 40 år. Henning har været med i ØSF siden den spæde start, og han har sat sig for at få dokumenteret ØSFs historie. Han har bl.a. skubbet lidt til de gamle drenge, så de fik spidset pennen og nedfældet deres oplevelser.

En af disse gamle drenge er Finn Grützmeier. Han begyndte at svæveflyve, da det hed Havdrup Svæveflyveklub. Oprindeligt er han indvandret fra Aalborg af, sammen med sin kone Inge. Han er en festlig fætter, som altid formåede at sætte fut i sine svæveflyvekammerater eller Skt. Hans bålet ved udstrakt brug af enten pulverslukkere (på kammeraterne) eller benzin (på Skt. Hans bålet). Han var ansat i en brandslukker virksomhed, så han vidste, hvad han havde med at gøre.

Finn var kasserer i ØSF fra starten af, og han havde sine midler til at få tingene til at glide. For det første var hans motto, at pengene gerne måtte flyde ind i kassen, men aldrig ud. Et motto som vores nuværende kasserer også synes godt om. For det andet kunne han lave spiselige regnskaber, da han blot fulgte de gængse metoder, der anvendes i erhvervslivet. Men i foreningslivet skulle man huske at informere formanden om den slags. Og det havde han ikke og indkasserede en monumental skideballe af den siddende formand, Poul Smed. Det kan du altsammen læse mere om i e-bogen.

Download e-bogen

Finn besøgte klubben for ikke så længe siden. Med sig havde han forskelligt materiale fra sin tid som kasserer, og ikke mindst havde han filen til bogen "Da oldefar var ung og ØSF blev født", som han overdrog til klubben. Det er en utrolig sjov beretning om tilblivelsen af ØSF, som Finn skrev i 2009. Den blev udgivet som bog i 2011 og solgte som varmt brød. Bogen handler om de mange år Finn var med i ØSF som en særdeles aktiv kasserer. Den har Finn nu overgivet til klubben og er nu tilgængelig som e-bog.

Download e-bogen her og hyg dig med på din iPad eller din computer. Det er PDF fil på ca 14 Mb, og du kan åbne den, hvis du har en Adobe Acrobat Reader version 9 eller senere.